Márton Árpád festő művei az érseki palotában

Székely dallamokkal kezdődött Márton Árpád festőművész Élet-jelek című kiállításának megnyitója az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpontban.

Ternyák Csaba érsek köszöntőjében emlékeztetett, az egri egyházmegye és az erdélyi egyházmegye több száz évig szomszédos volt egymással, így Márton Árpádot mint szomszédunkat is köszönthetjük. A főpásztor kiemelte, az Érseki Palota egyik fontos küldetése a különböző művészetek bemutatása, így az örömmel ad helyet ennek a tárlatnak.

Banner Zoltán művészettörténész úgy fogalmazott, a Teremtő két lehetőséget adott számunkra hogy még földi életünkben fogalmunk legyen a láthatatlanról, az egyik a hit, a másik a művészet.

Végül maga az alkotó szólt a nagy számban megjelent érdeklődőkhöz. Márton Árpád köszönetét fejezte ki hogy a város, azon belül pedig az érseki palota befogadta alkotásait, majd az Egerhez fűződő személyes kötődését is megosztotta a hallgatósággal.

Márton Árpád 1940-ben született Gyergyóalfaluban.  Festőművészeti diplomát Kolozsvárott szerzett.  A képeiből nyílt kiállítás az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont első emeletén, április 15-éig tekinthető meg.