Papi találkozó Bélapátfalván

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tartottak több napos lelkigyakorlatot az Egri Főegyházmegye papsága számára. A lezáró szentmise a bélapátfalvi ciszterci templom falai közt zajlott. Gável Henrik Budapest-albertfalvai plébános szentbeszédében hangsúlyozta, meg kell tanulni kérni az Atyától és teljes bizalommal kell fordulni felé. E mellett fontos az Istennel való párbeszéd, a lélekből és hitből fakadó imaélet – emelte ki Gável Henrik. Hozzátette: az imádság több, mint szavak egymásutánisága, az imádság egy lelkület, melyet el kell sajátítani, befogadni Jézustól. Lélek nélkül nincs imádság és imádság nincs hit nélkül.

A szentmise végén Ternyák Csaba megköszönte Gável Henriknek a lelkigyakorlaton nyújtott szolgálatát, valamint külön köszöntötte az idén szentelt és a jubiláló atyákat. Az egri főpásztor beszédében többek között a júliusi Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton való részvételre buzdította paptestvéreit, majd néhány pontban ismertette a jövőt érintő nagyobb egyházmegyei fejlesztéseket, terveket.

Az érseki beszéd után Ficzek László helynök kihirdette az augusztus 1-től érvényes személyi és szerkezeti változásokat, amelyekről részletesen IDE kattintva lehet tájékozódni.