Sanghajban lépett fel az Egri Érseki Fiúkórus

Az Egri Érseki Fiúkórus  a magyar kultúra napja alkalmából­ Sanghajban, egy Hugyecz­ László által tervezett templomban léptek fel a sanghaji Magyar Főkonzulátus vendégeként.

Összesen huszonhatan vágtak neki a kalandnak. A kórus tagjai már izgatottan várták az utazást, pluszpróbákat is beiktattak, és sokat beszélgettek a kínai szokásokról, kultúráról is. Kint tartózkodásuk ideje alatt két fellépést terveznek a városban, egy napot pedig városnézésre szentelnek.

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa idén immár harmadik alkalommal szervezett újévi koncertet a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva. A januári magyar zenei események rendkívül népszerűek Kínában: 2016-ban és 2017-ben is teltházas – csaknem ezerfős – közönség előtt lépett fel az Angelika Leánykar, illetve Vásáry André operaénekes.

A sorrendben immár harmadik magyar újévi zenei eseménynek ezúttal is a Hugyecz­ László Moore Emléktemplom adott méltó helyet. A koncerten Kodály-, Kocsár, Karai- és Halmos-művek is elhangzottak.

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa Facebook oldalán közzétett videófelvételen  zongorán kísér: Dr. Réz Lóránt, a szólót énekel: Hegyesi Hudik Margit, vezényel Schmiedmeiszter Szilvia.

https://www.facebook.com/HunConsulate.Shanghai/videos/1971215416436519/

forrás: kormany.hu