Szalók 2018. - péntek

(A képre kattintva galéria nyílik!)

Harmadik napján a 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton a reggeli imát követően Czibere Zsolt az egri főszékesegyház káplánjának előadását hallhatták a résztvevő fiatalok. Ez a nap hagyományosan a bűnbánatot helyezi középpontba, ezért lehetőség volt a jelenlévőknek a szentgyónásuk elvégzésére.

A délután Fábry Kornélnak, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkárának előadásával kezdődött. Ezután ismét műhelyeken vehettek részt a táborlakók, valamint kiscsoportos beszélgetésekre is lehetőségük volt. Az egyik műhelybeszélgetést Kerényi Lajos atyával Soltész Miklós államtitkár tartotta.

Az esti szentmise főcelebránsa Galo Gábor szirmabesenyői plébániai kormányzó, az Egri Főegyházmegye ifjúsági referense volt, aki szentbeszédében Szent Péter és Pál apostolok és az ősegyház példáján keresztül világított rá a találkozó idei mottójának - Nekilendülök annak, ami előttem van - életet formáló jelentőségére. Ezúttal a zenei szolgálatot a Szalók Band végezte.

A szentmisét követően a Karol Wojtyla Művészeti Csoport előadásában Kalkuttai Szent Teréz anya életéről szóló színdarabot tekinthettek meg a jelenlévők. A napot végül szentségimádás zárta a templomban.