Testvérek az oltárnál - Szent Anna búcsú Miskolcon

2018. július 29-én tartották Miskolcon a Szent Anna templom búcsúját a templomkertben. Az ünnepi szentmisét az ezüstmisés Szarvas István szikszói prépost-plébános, a Szent István Rádió és Televíziót működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítvány elnöke mutatta be.

Az Anna napi szentmisén szép számmal összegyűlt hívek körében az oltárnál koncelebrált a helyi a plébános, Szarvas Péter is, akivel kétszeresen testvérek, hiszen a testvérbátyja és paptestvére is egyben.

István atya homíliájában elsősorban megemlékezett Szent Annáról és Szent Joachimról, mint nagyszülőkről, párhuzamot vonva a mai nagyszülőkkel, akiknek feladata az unokáik feltétel nélküli szeretete és az életvitelükkel mutatott jó példa. Sokféle ismeretet lehet ugyan szerezni az egyetemeken, de egy gyermek személyisége, erkölcsi értékrendje a családban látottak és tapasztaltak alapján dől el. Azt is nagyon fontosnak tartja és kiemelte a szónok beszédében, hogy az idős emberek tartalmas elfoglaltságot találva töltsék a mindennapjaikat.

Az ünnepi szentmise körmenettel zárult, melynek végén Szarvas István, - aki a közelmúltban ünnepelte pappá szentelésének 25. évfordulóját, - ezüstmisés áldásban részesítette a búcsúi szentmisén megjelenteket.

Kép és szöveg: Fojtán László