Tiszafüredi Ifjúsági Találkozó

 

Augusztus 8. és 11. között harmadik alkalommal rendezték meg a Tiszafüredi Ifjúsági Találkozót augusztus 8-11-ig. A lelkigyakorlat ötletgazdája és főszervezője a helyi fiatalok és vezetőjük Gyöngy Ferenc kérésére az idei találkozó elmélkedéseit, szentmiséit Füleczki István atya tartotta.

A főként egyetemistákból álló résztvevők gazdag lelki és testi felüdülésben vehettek részt. A lelki programok -  elmélkedések, keresztút, szentségimádás, szentmise, gyónási lehetőség  - főként a délelőtti órákban voltak. A délutáni időszakokban pedig kihasználva a helyi adottságokat és a Tisza szépségét a fiatalok kipróbálhatták a vízi sportokat: sárkányhajóztak, csónakáztak, vízi túrán vettek részt, kenuztak és strandoltak.

Az elmélkedések fő témái az istenképünk-, és a szeretetnyelvünk megkeresése volt, amelyben Füleczki István atya interaktív előadásai segítették a fiatalokat. Minden téma után kiscsoportokban osztották meg gondolataikat a résztvevők. Az esték folyamán ellátogatott a találkozóra a mezőkövesdi MásRock zenekar és az Egri Főegyházmegye papjaiból álló Páterrock zenekar is. A szombat esti záró szentmisében mindenki hálát adott a találkozás öröméért, a hitben való megerősödésért. Utána a fiatalok táncházzal folytatták az estét.

 

Forrás és képek: Tiszafüredi Ifjúsági Találkozó Szervezők