Tisztújító közgyűlést tartott a KÉSZ miskolci csoportja

 

 

 

"Öt év elteltével tartott december 14-én tisztújító közgyűlést a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének miskolci csoportja. Minden év utolsó rendezvénye az adventi teadélután, ahol kötetlen, baráti beszélgetés, süteményezés, teázás közben értékelik az év eseményeit és javaslatokat tesznek a következő év programjára. Idén ezt a két programot egyesítették, s mert ilyenkor valamilyen rövid műsort is beiktatnak az események közé, először a miskolci Vörösmarty Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak adventi műsorát nézték-hallgatták meg a résztvevők.

 

 

Alakszainé dr. Oláh Annamária, a miskolci csoport elnöke számolt be az öt év munkájáról, Dudás Lászlóné pénztáros pedig a gazdasági eredményekről adott számot. A beszámolók elfogadása után került sor a választásra. A csoport újabb öt évre szavazott bizalmat Alakszainé számára, ő maradt továbbra is a KÉSZ miskolci elnöke. Új titkárt választottak Holndonner Ferenc személyében, a gazdasági vezető Dudás Lászlóné maradt. A KÉSZ-kongresszusokon az elnök mellett Mednyánszky Miklós képviseli majd a miskolci tagságot.

 

 

Az adventi teadélután velejárója évek óta, hogy a csoport egyházi elnöke adventi elmélkedését is meghallgatják a jelenlévők. Mikolai Vince főesperes, diósgyőri plébános ezen az estén leköszönt elnöki tisztéről, helyette Tóth István pápai káplánt, miskolc-martin-kertvárosi plébánost kérték fel az egyházi elnök szerepére. A felkérést elvállalta, és ezen az estén már az ő bemutatkozó elmélkedését hallgathatta meg a tagság.

 

 

A hivatalos aktus, a közgyűlés lezárása után az együttlét a teadélután szokásos beszélgetős-tervezgetős programjával folytatódott."

Szöveg:  Gróf Lajos    Fotók:  Fojtán László