Ülésezett a Püspöki Konferencia

A napokban tartotta tavaszi rendes ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. A témákról, döntésekről sajtótájékoztatón számoltak be.

 

Mohos Gábor püspökkari titkár elsőként a „Tartós szeretet” címmel meghirdetett nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre hívta fel a figyelmet. A hagyományos akció keretében az elmúlt esztendőben mintegy 190 tonna élelmiszer gyűlt össze, amelyből több mint 25 ezer családnak, idős, beteg, egyedülálló embernek tudott  segíteni a Karitász.

Mohos Gábor beszámolt arról is, hogy titkári mandátuma hamarosan lejár, mivel második ciklusát töltötte ki, a tisztséget dr. Tóth Tamás, a  római Pápai Magyar Intézet rektora veszi át ősztől.

Május elsején Szombathelyen a 11 órakor szentmisében avatják boldoggá Brenner Jánost, az 1957-ben hivatása gyakorlása közben brutálisan meggyilkolt lelkipásztort.

Idén is megszervezi a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia  Caritas in Veritate bizottsága a  Katolikus Társadalmi Napokat, idén  Székesfehérvár lesz a helyszín,  szeptember 7. és 9. között.. A rendezvény mottója: Van célunk! – Van jövőnk!.

Jövő év januárjában  Panamaváros ad otthont a következő Ifjúsági Világtalálkozónak, amelynek szentírási mottója: „Íme, az Úr szolgálóleánya, legyen nekem a Te igéd szerint” . Az ülésen döntés született arról, hogy a Konferencia támogatja egy kisebb létszámú csoport részvételét a találkozón. Immár hagyományos módon, amikor ez a világtalálkozó távoli földrészen zajlik, az eseménnyel párhuzamosan Magyarországon is lesz egy találkozó,  hogy a fiatalok kivetítő segítségével bekapcsolódhassanak a nemzetközi találkozó programjaiba.

 (fotó: Magyar Kurír)