10 éves a homrogdi templom

Október 22-én szentségimádással, szentmisével, az Egri Érseki Fiúkórussal és az Eucharist zenekarral ünnepelt a helyi közösség. A főcelebráns, Majnek Antal munkácsi megyéspüspök volt.

A homrogdi Krisztus Teste és Vére Templom megáldásának tízéves jubileumát ünnepelték október 22-én. A közösségi teret is magába foglaló modern épület az elmúlt tíz évben számos lelki programnak adott otthont, nemcsak a helyieknek, hanem a környező települések közösségei számár is egyaránt.

Az Eucharisztia évében határozta el az építkezést a kis közösség, mondta el Veress Zoltán  plébános. Jó érzés ide betérni, mert érezni, hogy árad a kegyelem az Oltáriszentség titulusát viselő templomban  – tette hozzá a lelkipásztor.

Az esemény a zenei sokszínűség és a különböző műfajok együttműködésének ünnepe is volt egyben, hiszen az Egri Érseki Fiúkórus, valamint a Gável testvérek által fémjelzett Eucharist zenekar – egy-egy önálló mini koncerten túlmenően - közösen adták a hálaadó szentmise zenei szolgálatát.

A főcelebráns Majnek Antal szentbeszédében az Eucharisztiára helyezte a hangsúlyt.  A Munkácsi Egyházmegye püspöke úgy fogalmazott, ez a teremtő Atya legnagyobb ajándéka számunkra. A szeptemberi Eucharisztikus Kongresszust is megemlítve elmondta, akik részt vettek rajta, azoknak hála és öröm költözött a szívébe.

Az Isten ezzel az eseménnyel azt akarta, hogy figyelmünk az Ő eucharisztikus jelenlétére szegeződjön. Az ember számára ez az élet forrása és csúcsa, a boldogulás ezen a földön – fogalmazott Majnek püspök. Minden gyógyulás kezdete az, hogy felfedezzük Jézus Krisztus jelenlétét, szeretetét, ha felismerjük, hogy az igazság szól hozzánk a szerető Atyától.

A jubileumi ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

kép és szöveg: Federics Róbert