15. alkalommal rendezték meg a motorosok zarándoklatát Ecséden a Szentkút-völgyében

Nagy várakozás előzte meg az immár 15. alkalommal megrendezett motoros zarándoklatot, hiszen a szokásos májusi időponttól eltérően július 2-től 3-ig zajlott az esemény. Tavaly a pandémia miatt a Nagyboldogasszony búcsúval együtt tartották meg, idén pedig a járványügyi helyzet enyhülése miatt, már sokan várták a program kezdetét.

Az első nap megnyitóval, majd a Mária ünnepre való tekintettel litániával és gyertyás körmenettel kezdődött. A folytatásban a helyi motoros egyesület szervezésében koncertre és fényszínházra került sor. Az esemény főnapján szabadtéri programokkal, hagyományőrző előadással, könyvbemutatóval és látványos bemutatókkal várták a motoros zarándokokat.

Meghívott előadók voltak: Dr. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, író és Zsolnai Gábor a Bajvívó Magyarok Hagyományőrző és Sport Egyesület vezetője, valamint a Hevesi Kutyakiképző Iskola tagjai. A Sarlós Boldogasszony ünnepi szentmisét Dr. Hesz Attila pálos szerzetes celebrálta, aki a budapesti Sziklatemplomból motorral érkezett az eseményre. A szentmisét követően a résztvevők áldásban részesültek.

Az idén 20 éves, a rendezvényt szervező alapítvány kuratóriuma köszönetet mond mindenkinek a részvételért, a szolgálattevőknek pedig a segítségükért!