Adventi lelkinapot szervezett a Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium

A sátoraljaújhelyi katolikus középiskola élményteli, adventi online együttléte során a lelki feltöltődést Zsuffa Tünde és Medveczky Krisztián előadása, zenés áhitat, és szentmise biztosította.

Az ünnepváró alkalom során, online találkozás formájában volt együtt a Katolikus Keri „nagy családja“. A lelkinap programjának fő szervezője az iskolavezetés, és Lóczi Tamás, esperes-plébános atya volt. Medveczky Krisztián, a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium rendszergazdája az internet keresztény felelősséggel való használatára hívta fel a figyelmet, miközben annak veszélyeit is feltárta a „Jézus és az Internet“ című előadásában. Boldogy-Szabó Levente és Drahos Dávid atya vezetésével az egri Jézus Szíve Plébánia Ifjúsági Ének- és Zenekara zenés áhítattal lazította az előadók szöveges blokkjait.

Zsuffa Tünde, a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus sajtófőnöke, író, Budapestről látogatott Sátoraljaújhelybe. Előadásában nem mindennapi fordulatokban gazdag, személyes életén keresztül mutatta meg a lelki nap résztvevőinek, hogy hogyan tudja Isten megszólítani az embert. A napot szentmise zárta- online módon - amelynek során távollétben ugyan, de az iskola közösségének egységét kifejezve adtak hálát Jézusnak az elmúlt napok kegyelméért. „Szokatlan körülmények között, online módon kellett megszerveznünk az idei adventi lelkigyakorlatunkat. A diákok lelki napjára hozzájuk életkorban közel álló előadókat választottunk. Szent Ágoston szavai szerint: "Benned égnie kell annak, amit lángra akarsz gyújtani másokban!"

Adventi lelkinapunk előadói mind lelkesen építik Isten országát ott, ahol vannak. Mindannyian szabadidejükből áldozva készültek, hogy bennünk is lángot gyújtsanak. Nem volt akadály számukra az sem, hogy a járványhelyzet miatt nem láthatták azokat, akikhez szóltak. Reméljük mindezek ellenére, minél többünkben sikerült ezt a lángot életre kelteni!“- összegezte a nap programját Tamás atya. Rajtunk múlik, hogy a karácsony ünnepéig hátralévő időszakot milyen lelkülettel éljük meg. A lelkinap bizonyosan ráhangolódást jelentett arra, hogy befelé tekintve, engedjük, hogy várakozásunk gyümölcseként megszülessen bennünk is Jézus!

–TOA-