Az Egri Főegyházmegye is kiveszi a részét a segítő munkából

A Főegyházmegyei Karitász Központban (Eger, Szaicz Leó u. 7.) és a miskolci Karitász PONTban (Miskolc, Király u 5/A Szinva park) folyamatosan fogadják a felajánlásokat. A központ igazgatója, Árvai Ferenc atya munkatársaival a magyar-ukrán határ mellett Barabás településen személyesen vesz részt a segítő munkában, a nap 24 órájában fogadják a menekülteket. A plébániai karitászcsoportok a központtal együttműködve gyűjtik az adományokat.

menekültek buszba szállnak

menekültek tornaterem (1)

A Főegyházmegye számos járművet ajánlott fel a bajbajutottak szállítására, így az érsekség, intézmények és a Szent István Rádió és Televízió kisbuszai is munkába álltak. Az ország távolabbi pontjaira, menekültszállásokra juttatták el  a határon át érkezőket.

Elek Tibi mibuszunk

menekültek a buszban Gulyás Z

Az Egri Főegyházmegye 55 köznevelési és szakképző intézmény fenntartója, az óvodák, általános és középiskolák széles körű összefogással helyi akciók keretében gyűjtenek és továbbítják a felajánlásokat a megfelelő helyre.

menekültek tornaterem (1)

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szociálpedagógia tanszéke, Családbarát Programirodája és Hallgatói Önkormányzata az Egri Főegyházmegyei Karitász Központtal együttműködve gyűjt. ( https://uni-eszterhazy.hu/egyetem/a-bajban-osszefogassal-segit-az-egyetem-csatlakozz-te-is )

Az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont (Eger, Széchenyi u. 1.) is gyűjtőpontként működik a belvárosban, miként a Főegyházmegyei Irodaház (Eger, Deák Ferenc út 49.).

A magyar-ukrán határ melletti eseményekről, a segítőakciókról folyamatosan beszámol a Szent István Rádió és Televízió.

menekültek tv beregsurányi 3

https://szentistvantv.hu/hirek-esemenyek/hatartalanul-segit-a-katolikus-karitasz

 

Bérczessy András

kép: Szent István Televízió – Federics Róbert, Vozáry Róbert; Elek Tibor;  Gulyás Zoltán