Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szállást ad a menekülőknek

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem készséggel segít az ukrajnai háború elől menekülő egyetemista diákoknak azzal, hogy kollégiumi kapacitásait átszervezve Egerben 98-, Jászberényben pedig 60 férőhelyet biztosít számukra. A befogadott fiatalokat Egerben a Sas úti kollégiumban helyezzük el, így egy helyen, egységként kezeljük ennek az embertársi kötelezettségből fakadó intézményi feladatnak az ellátását - tudatta közleményében az intézmény.

A keresztféléves diplomaosztót követően a Sas úti épület több szobája is felszabadult az elmúlt időszakban. A jelenleg ebben az ingatlanban elhelyezett hallgatóinkat a napokban írásban értesítettük arról, hogy számukra a Leányka úti épületekben biztosítunk kollégiumi ellátást, változatlan áron. Ez úton is szívből köszönjük megértő, segítő hozzáállásukat, hiszen az ő önzetlen együttműködésükkel válik lehetővé, hogy betölthessük a háborús helyzet által sújtott diáktársaik szükségeit.

Annak érdekében, hogy a biztonságos környezet mellett minél jobb ellátást nyújtsunk a menekülőknek, egyetemünk – a korábban közölteknek megfelelően - jelenleg is több gyűjtőponton várja az adományokat. A felajánlott tartós élelmiszert, tisztasági csomagokat és más tárgyi adományokat a Sas úti kollégiumban vehetik majd át a háborús fenyegetettségből oda érkező fiatalok. A szállításban és logisztikai feladatokban kiemelt partnerünk a Főegyházmegyei Karitász Központ. A fenti segítő intézkedéseket egyetemünk a Magyar Rektori Konferenciával és az ágazatot irányító Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködésben hajtja végre.

A fentiek mellett az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a fenntartó Egri Főegyházmegye 2022. március 28-án, hétfőn szentmisével egybekötött jótékonysági hangversenyt rendez a Bazilikában, 18.30-as kezdettel. Az eseményen az EKKE Zenei Intézetének művésztanárai és tehetséges hallgatói, az egyetem és a Gyakorlóiskola kórusa, valamint az Egri Érseki Fiúkórus is fellép. A háborús helyzet által sújtottak, a menekülők megsegítését segítő, nívós rendezvényre valamennyi adakozó szívű érdeklődőt szeretettel várjuk - áll az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem közleményében.