Bemutatjuk az "Egri Érsek Bora 2020" címet elnyert borokat

 
Az idén a vírushelyzetre való tekintettel az előző évek hagyományától eltérően személyes találkozó nélkül mutatjuk be a címet elnyert borokat.
 
Köszönetet mondunk a hegyközségeknek, melyek  segítségével az Egri Főegyházmegye területéről valamennyi borvidék: az egri, tokaji, mátrai, bükki és kunsági is képviseltette magát a megmérettetésen, valamint köszönetet mondunk dr. Gál Lajos professzornak, ismert egri borásznak, aki kezdetektől segíti a kiválasztást, a szervezést, a döntéshozó grémium munkáját, mely Ternyák Csaba egri érsek vezetésével ítéli oda a címeket.
 
Az “Egri Érsek Misebora 2020” címet a Péter Pincészet Tokaji Aszú 2017-es 6 puttonyos bora viselheti.
 
Az “Egri Érsek Bora 2020” címet a bükki borvidékről a Roszkos Szőlőbirtok és Pince 2018-as Pinot Blanc-ja, a Jászságból a Túri Pince 2019-es Cserszegi Fűszeres bora, a mátrai fehérek közül a Maróti Pince 2018-es Mátrai Olaszrizlingje, a mátrai rozék közül a Molnár és Fiai Pincészet Bt. 2019-es Kékfrankos Rozé viselheti.
 
Tokaji száraz kategóriában a Patrícius Borház Kft. 2018-as Tokaji Furmint Selection bora és az édes kategóriában Egri Érsek Misebora címet is elnyerő Péter Pincészet 2017-es Tokaji 6 puttonyos Aszúja bizonyult a legjobbnak. Egri fehérként a Varsányi Pincészet Kft. Debrői Hárslevelű Superior 2017-es, a vörös kategóriában Kőporos Borászat Kft. Vörös és Fekete 2018, és a bikavér kategóriában Gál Tibor Síkhegy Bikavér Grand Superior 2016 bora kapták az elismerést.
 
A nyertes termelők jogosultak arra, hogy a palackokon feltüntessék, hogy a cím birtokosai.
 
Az Érseki Palota Látogatóközpontba ellátogatók az Érseki Pincerendszer megtekintése után megkóstolhatják és meg is vásárolhatják a győztes borokat.