Bérmálás a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában

"Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én Lelkemmel, azt mondja a Seregeknek Ura." (Zakariás 4,6)

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola tanulói közül tizenegy fiatal részesült a bérmálás szentségében. Az ünnepi alaklomról Szelei Katinka küldött beszámolót, amelyet az alábbiakban olvashatnak:

"Az előző tanévben sok mindent átgondoltunk, átalakítottunk, átterveztünk magunk körül és az iskolában is. Egy hosszabb felkészülési időszak végén maradt el a májusi bérmálkozás, amit 2020. október 10-én, szombaton, településünk templomában szerveztünk meg. Nemcsak iskolánk tanulói, hanem a már elballagott diákok is várták, hogy részesülhessenek a bérmálás szentségében, melyet ez alkalommal iskolánk plébánosa szolgáltatott ki.

Tizenegy fiatal ezen a napon lépett be a keresztény nagykorúságba, s kapta meg a Szentlélek ajándékait. Meghívást kaptak arra, hogy nem csak ők, hanem általuk mások is megértsék és éljék a zsinati Egyház fogalmát: az Egyház mi vagyunk. Kívánjuk nekik, hogy a most kapott ajándékok valódi gyümölcsöket hozzanak, képesek legyenek megállni helyüket az életben, valóban krisztusi emberek legyenek, bölcsek, erősek, Isten szeretetét sugárzó, áldott emberek. "s végül helyet adunk az Úrnak is - fölemelve hozzá egyszerûbbé alázatossá vált szívünket - s szólunk és imádkozunk: segíts elõre Lelked által Urunk most már Rád hagyatkozunk" (Herjeczki Géza r.)"

Fotó: Majnár Csenge Loretta