Bérmálás Mezőnyárádon

A Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjai számára különösen várva várt esemény volt az idei Pünkösd.

nyárádi pünkösd1

Pünkösd vigíliáján 25 fiatalunk és 3 felnőtt( két szülő és egy pedagógusunk) részesült a bérmálás szentségében. Különösen megtisztelő volt hívő közösségünk számára, hogy a szentmisét Dr Ternyák Csaba egri érsek mutatta be és ő szolgáltatta ki a szentséget bérmálkozóink számára. Az ünnep fényéhez szolgálatával a tardi Vox Vocis Liturgikus Kórus is hozzájárult. A bérmálást követően Érsek atya elismeréssel méltatta a bérmálkozók őszinte, tiszta tekintetét, felkészültségét.

nyárádi pünkösd2

Örömmel érkezett hozzánk, és távozott tőlünk paptársaival. "Nem könnyű egy sokszor hitetlen világban tanúságot tenni hitünkről. Mi mégis isteni szeretettel akarunk szeretni! Mi mégis hinni, remélni és bízni akarunk! Krisztusi közösséggé szeretnénk válni, ahol a szentháromságos Isten is jelen van!" (Részlet a bérmálkozók köszönetéből.) Segítse őket ezen a szándékukban a Lélek az Ő ajándékaival, gyümölcseivel! Szöveg: Szelei Katinka Fotó: Gallik Gábor