Egerben fejlesztik a katolikus iskolák tananyagainak portálját

Digitális Tankönyvi Felületet fejleszt az Eszterházy Károly Egyetem a Katolikus Pedagógiai Intézet munkatársai által kidolgozott tananyagokhoz – az erről szóló megállapodást a múlt héten Budapesten írta alá Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor és Dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke.

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor az eseményen felidézte: az egri egyetem informatikai tudásközpontjának munkatársai gyakorlottak az elektronikus tanulásmenedzsment rendszerek kialakításában, ők fejlesztették a Nemzeti Köznevelési Portált, amely tartalmi megújulást eredményezett a köznevelésben. Hozzátette: ismeretes, hogy 2021. augusztus elsejétől az Egri Főegyházmegye lesz az intézmény fenntartója, s a mostani az első olyan együttműködés, amely a katolikus egyetemmé válás jegyében köttetik. 

Dr. Veres András, az MKPK elnöke kiemelte: a Katolikus Egyház a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít az oktatásra, amely napjainkban az internet, s a modern módszerek, eszközök segítségével még hatékonyabbá tehető. – Az Eszterházy Károly Egyetemen kidolgozott módszer már a gyakorlatban bizonyította eredményességét, ezért döntött úgy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, hogy a magunk tananyagaival, a szülőket, pedagógusokat bevonva részt veszünk e munkában – fogalmazott.

A várhatóan szeptemberben induló, elsősorban katolikus iskolák diákjainak és pedagógusainak szóló, de mindenki számára elérhető honlap a tanyagok mellett a többi között csaknem 30 féle önállóan és csoportmunkában végezhető interaktív feladatot, óravázlatokat és médiatárat is kínál majd a felhasználóknak.

 

 forrás: Eszterházy Károly Egyetem