„Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért”

Az elmúlt esztendőben Ferenc pápa felhívására az egri Bazilikába hívta a Szent István Rádió és Televízió szerkesztősége a fiatalokat közös fohászra, idén a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetőségének kezdeményezésére a borsodi megyeszékhelyen gyűltek össze a diákok. A nemzetközi imaalkalmon több száz gyermek imádkozott együtt a Miskolc-Mindszenti templomban, 2019. október 18-án.

Kovács József  káplán atya  rövid elmélkedését követően, a ferences kisnővérek zenei szolgálatával egy-egy iskola diákjainak vezetésével imádkozták a gyermekek a rózsafüzért.

Miskolcról és környékéről 9 intézmény diákjai vettek részt a programon:

Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, Fráter György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Mátyás Király Katolikus Általános Iskola, Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola.

Velük együtt nagyon sokan követték figyelemmel, s imádkoztak közösen a Szent István Rádió élő közvetítésének köszönhetően.

A Szent István Televízió képes beszámolója itt érhető el: https://szentistvantv.hu/hirek-esemenyek/egymillio-gyermek-imadkozza-a-rozsafuzert-1036

 

 

Fotó: Szent István Televízió, Birincsik Márton