Folytatódik a gyűjtés az egri egyetemen

Gyors és nagyon fontos segítséget jelentett, szép eredményt hozott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem első körben március 16-ig tartó adománygyűjtési akciója. A jótékony célú kezdeményezésre érkezett felajánlásokat a Sas úti kollégiumban szortírozták az önkéntesek. Folytatjuk: Húsvét hétfőig a Kárpátalja területén zajló étkeztetéshez szükséges alapanyagokat gyűjtik, valamint jótékonysági hangversennyel és vendéghallgatók befogadásával, támogatásával is segítenek azokon, akiknek el kellett hagyniuk otthonukat az ukrajnai, kárpátaljai területeken.

Március 16-ig a ruhaneműkön és szükséges tárgyi eszközökön túl több, mint 250 kg készétel; mintegy 40kg májkrém, bébiétel, lekvár és más konzerv; 150 tasak levespor; több tíz liternyi olaj és tartós tej; 150 kg keksz és csokoládé; 150 liter ásványvíz-üdítő; 120 liter folyékony szappan; 110 db fogkefe és 200 db fogkrém; megközelítőleg 500 guriga higiéniai papíráru és mintegy 500 csomag törlőkendő érkezett. Az adományokat elszállították a Főegyházmegyei Karitász Irodába.

            Az eddig végzett szervezői és koordinációs munkáért köszönet illeti az EHÖK Hallgatói Önkormányzat önkénteseit, valamint a Szociálpedagógiai Tanszék és a Családbarát Programiroda munkatársait. Köszönet minden egyetemi kollégának és hallgatónak, továbbá valamennyi adományozónak, aki csatlakozott az EKKE jótékony célú kezdeményezéséhez. Köszönetet mondunk a Főegyházmegyei Karitász Irodának és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a szakmai partnerségért – áll az intézmény közleményében.

Az akció tovább folytatódik

Az eddigiekben megismert gyűjtőpontok változatlanok, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem épületeiben és a Gyakorlóiskolában is várják az adományokat, egészen április 18-ig, azaz Húsvét hétfőig. Az egyetem segítő akciója a továbbiakban becsatlakozik a Katolikus Karitász országos hálózatába: a Kárpátalja területére érkező, háború elől menekülő embertársaink étkeztetéshez szükséges főzési alapanyagokat gyűjtenek, a szállítmányt a Karitász juttatja el a határon túli területre.

Kérik az adományozókat, hogy az alábbi tartalommal állítsanak össze csomagokat:

  • cukor
  • liszt
  • olaj
  • száraztészta
  • esetleg más, tartósan elálló, jól szállítható alapanyag

Kérik, hogy ruhaneműt, tisztálkodási és higiéniai szereket már ne adományozzanak a gyűjtés ezen szakaszában, mert ehhez tároló és szállító kapacitás nem áll rendelkezésre!

Vendéghallgatóként folytathatják tanulmányaikat a menekülő fiatalok

 Az Ukrajna területéről menekülő hallgatóknak több szakot érintően is lehetőségük van arra, hogy bekapcsolódjanak az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen zajló jelenléti oktatásba vendéghallgatóként. Az Ungvári Nemzeti Egyetem két résztanulmányokra érkezett hallgatóját Erasmus ösztöndíjjal is támogatják. Fogadták a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola több diákját is, ők a Leányka úti kollégiumban kaptak szállást és a félév végéig ösztöndíjban részesülnek a Makovecz Program keretében.

Önkénteseket várnak

 Az egyetem önkéntesek jelentkezését várja, olyan hallgatókat, akik angolul vagy valamilyen szláv nyelven beszélnek. A feladatuk a kapcsolattartás biztosítása lesz a kollégiumban elszállásolt menekültek és a különféle hatóságok, intézmények között.

Az egyetem jótékonysági hangversennyel is segít

 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a fenntartó Egri Főegyházmegye 2022. március 28-án, hétfőn szentmisével egybekötött jótékonysági hangversenyt rendez a Bazilikában, 18.30-as kezdettel. Az eseményen az EKKE Zenei Intézetének művésztanárai és tehetséges hallgatói, az egyetem és a Gyakorlóiskola kórusa, valamint az Egri Érseki Fiúkórus is fellép. A háborús helyzet által sújtottak, a menekülők megsegítését segítő, nívós rendezvényre valamennyi adakozó szívű érdeklődőt szeretettel várjuk, az adományozásra a helyszínen biztosítunk lehetőséget.