Elkezdődött a 36. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Galo Gábor, az Egri Főegyházmegye ifjúsági referensének köszöntőjével és Dr. Kerényi Lajos piarista szerzetes nyitóelőadásával, "Isten fiatal!" mottóval elkezdődött a 36. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Az első napon kiscsoportos beszélgetéssel és szentmisével folytatódott és szentségimádással, közbenjáró imádsággal zárul a találkozó programja.

A továbbiakban a résztvevők Dr. Kerényi Lajos piarista szerzetes és Dr. Ternyák Csaba egri érsek mellett idén is találkozhatnak majd Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági referensével; Bakos Tamás és Varga Béla atyákkal.
 
Meghallgathatják Gersei Csenge egyetemista, Kovács Krisztián NEK (Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus) egri főegyházmegyei koordinátor és Simon Dávid kispap előadását is.
 
Fellép az imperfectum együttes, a Szalók Band; Szent Ferenc Kisnővérei szentségimádást és közbenjáró imát is vezetnek. Lesz színdarab Szent II. János Pál pápa, azaz Karol Wojtyla életéről.
 
A találkozó ideje alatt a barlanglakásokat idén is ingyenesen látogathatják a résztvevők, a Karitász–RÉV végig ott lesz, lehetőség nyílik kézművességre, kedvezményes barangolásra a szalóki Tücsökbusszal, valamint a résztvevők most is segíthetnek embertársaikon véradással (pénteken 11-től 15 óráig és szombaton 13.30-tól 16.30-ig). Idén a fiatalok megismerkedhetnek a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel és ismét találkozhatnak a Faludi Ferenc Akadémia Filmszemléjével is.

Kép és szöveg: Balogh Ferenc / Egri Főegyházmegye