Elkészült Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának hivatalos dala

pápalátogatás oldala 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának Sajtóosztálya örömmel tájékoztatja arról a szerkesztőségeket, hogy a „Camino – Krisztus, a jövőnk” címmel megszületett a pápalátogatás hivatalos dala.

Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musical-dalát, a Camino-t, a Pápalátogatás eseményére Dolhai Attila, Szőcs Renáta, Szandi, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Vizy Márton dolgozta fel – új, szimfonikus zenei köntösben.

A dal, amely a kitartásról és a sötétség felett aratott győzelemről szól, olyan történelmi pillanatban csendül fel, amikor Ferenc pápa minden jóakaratú embert a béke előmozdítására szólított fel.

Ehhez a felhíváshoz csatlakoztak a magyar alkotók és sztárok e dallal.

A Camino című dal a Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical egyik húzódala, amely a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác veszélyes zarándokútját ábrázolja. Szimbolikusan mindannyian ezt a zarándokutat járjuk egész életünkben.

A dal bemutatója 2023. április 29-én lesz, a Papp László Sportarénában, Ferenc pápa megérkezése előtt.

Fellépnek: Dolhai Attila, Szandi, Nagy Bogi, Szőcs Reni, Dánielfy Gergő és dal zeneszerzője Vizy Márton, a Forráspont Band, valamint a 4 Akkord Show Kórus tagjai.

 

További információ az Ignác, a Lelkek lovagja c. musical-ről:

A Covid időszakban, 2021-ben a miskolci Jezsu Gimnázium nagyot álmodott.

A jezsuita rend megalapítójának, Loyolai Szent Ignác életének musical formában akartak emléket állítani. Az Én, József Attila című musical (Madách Színház) szerzőpárosát, Vizy Márton-t és Tóth Dávid Ágoston-t bízták meg egy kétfelvonásos egész estés musical megalkotásával. A darab színrevitelében több, mint 120 diák volt a színpadon, 59 főbb szereplő mellett 90 tagú kórus is énekelt. A miskolci iskolások kétszer, telt-házzal hódították meg Magyarország legnagyobb teátrumát, az Erkel színházat, 2022 nyarán.  

 

 

Budapest, 2023. április 11.

 

MKPK Titkársága Sajtóosztály