Elmarad az idei Motoros Búcsú

A jelenlegi egészségügyi vészhelyzet miatt Ecséden az idei, immár 14. Motoros Búcsú elmarad. A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kuratóriumának közleményét ezzel kapcsolatban változatlanul közreadjuk:

"Tisztelt Zarándokok! Kedves Barátaink!

Mint az ismeretes a jelenlegi egészségügyi vészhelyzetből fakadóan legmélyebb sajnálatunkra az idei 14. Motoros Búcsú eseménye elmarad!

Több megoldáson is gondolkodtunk az esemény kapcsán, ám mindet elvetettük. Hiszen számunkra, s úgy véljük minden ide érkező motoros vagy érdeklődő vendég számára nagy hangsúllyal bír a személyes találkozás az eseményen. Éppen ezért, a program többi társ szervezőivel egyetértésben inkább elmaradjon a motoros zarándoklat, mint, hogy félmegoldásokkal ide-oda pakolgatjuk a még idei naptárban a dátumot. Számunkra is igen sajnálatos, de most ezt tartottuk a legjobb döntésnek, mindannyiunk érdekében!

Viszont arra gondoltunk, hogy ha el is marad a Motoros Búcsú programjai idén, de motorosok áldásában részesülhetnek az ünnepi szentmisét követően mindazok, akik ellátogatnak a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnához 2020. augusztus 15-én a Nagyboldogasszonyi Búcsú keretében (Részletek később!).

Természetesen ez egy lehetőség, melyet majd a későbbiekben tudjuk pontosítani a további járványügyi helyzet esetleges változásokhoz igazodva! Bízzunk abban, hogy ha kicsit másképpen is, programok nélkül, de talán a Nagyboldogasszonyi búcsú alkalmával, akik szeretnének motorosok áldásában részesülni, azokkal személyesen találkozhatunk! Addig is mindenkinek jó egészséget, Isten áldjon mindenkit!

Tisztelettel: Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány Kuratóriuma sk."