Eredményes mezőnyárádi fiatalok

39. alkalommal rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület a megyei díjtádó ünnepségét Miskolcon a Megyeháza dísztermében.
nyárád2
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület és a Megyei Önkormányzat díjátadó ünnepségét 2022. december 9-én rendezték meg a megyeháza dísztermében Miskolcon. A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola az elmúlt tanévben elért kimagasló sporteredményei révén elnyerte a "Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Legeredményesebb Diáksport Szervezete" címet kategóriájában, immár harmadszor. Számtalan diákolimpiai versenyeken elért megyei első helyezéseknek, valamint kitűnő országos eredményeknek köszönhették a kitüntetést. Egyéni országos bajnokot avathattak, több egyéni országos helyezést értek el atlétika sportágban, csapatversenyek közül országos második helyezést tudhatnak magukénak, a megyei versenyeken számtalan megyebajnokot avattak és még több dobogós helyezés született atlétika, kézilabda, labdarúgás sportágakban. A díjat Balla Éva, a B-A-Z. Megyei Közgyűlés kabinetvezetője és Benőcs Dávid, a B-A-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára adták át. Az elismerő oklevelet és kupát Kalóné Papp Krisztina igazgató, Lipcsák János iskolalelkész és Gallik Gábor testnevelő vehették át. Ugyanezen az ünnepélyes díjátadón az iskola volt tanulója, Szabados Kitti "Jó tanuló, jó sportoló" díjat nyert az elmúlt tanévben elért diáksportsikereiért. Kitti négyszeres diákolimpiai megyebajnok és egyszeres diákolimpiai országos bajnoki címmel büszkélkedhetett a 2021/2022-es tanévben atlétika sportágban. Emellett egyéni diákolimpiai országos döntős volt távolugrásban Győrött, míg a Pécsett megrendezésre kerülő országos diákolimpiai atlétika többpróba csapatversenyen ezüstérmet szerzett csapattársaival. A kimagasló sportteljesítménye mellett tanulmányait kitűnő eredménnyel zárta, így méltán kapta meg a kitüntető díjat.

Köszönettel tartozunk az iskolavezetésnek, a mezőnyárádi Önkormányzatnak, az Egri Főegyházmegyének, hogy lehetővé tették és támogatták diákjaink versenyeztetését és ezáltal hozzájárultak iskolánk elismeréséhez - írta beszámolójában Gallik Gábor.