Hálaadó szentmisén imádkoztak Seregély István nyugalmazott egri érsekért

Az egy éve elhunyt korábbi egri főpásztorra Dr. Seregély István emlékeztek, az év végi hálaadó szentmisében december 31-én, az egri bazilikában.

Az év utolsó napján Ternyák Csaba érsek szentbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az Isten az, aki az embert az időbe helyezte. Benne előrehaladva feltárja magát, lehetőséget adva az ember számára hogy minél mélyebben megismerhesse Őt. A főpásztor hangsúlyozta továbbá, az egyház a mai napon lelkiismeretvizsgálatra hív. Hálát adunk minden jóért, amit kaptunk és visszagondolunk hiányosságainkra, bűneinkre. A köszönet alázatra tanít, a bocsánatkérés pedig megtisztít és erőt ad az újrakezdésre. Ternyák érsek beszéde végén megemlékezett a 2018. december 31-én elhunyt korábbi egri főpásztorról, Dr. Seregély Istvánról is. A főpásztor méltatta kötelességtudását, szolgálatát, mint mondta: felejthetetlenné teszik cselekedetei emlékét.

A szentmise végén a feltámadás dicsőségét hirdető húsvéti gyertya fényénél imádkoztak a hívek közösen Seregély István lelki üdvösségéért.