Hittan tábort tartottak Tarcalon

A jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 18 diákja július 11-15 között Tarcalon hittan táborban vett részt.

A tábor fő témája „Isten a szeretet” (1Jn4,7-21) volt. A tanulók különböző tábori foglalkozásokon keresztül mélyültek el lelkiekben. Ilyenek voltak a délelőtti áhítatok, élménypedagógiai foglalkozások, Kett módszertanos foglalkozások, szentmisék. Az estéket mindig közös tábortűzzel zárták, melynek során különböző szeretet gyakorlásról szóló evangéliumi részleteket előadás formájában jelenítettek meg a fiatalok. A tábornak közös tánca is volt, amit minden nap nagy örömmel adtak elő.

Fontos volt a környezet megismerése is, ezért túrák során megtekintették az Áldó Krisztus szobrot és a település mellett lévő bányatavat is. A tábort a jászalsószentgyörgyi Karitász tagok is segítették szebbé tenni szolgálatukkal.

"Köszönjük a tarcali plébánia vendéglátását, az Egri Főegyházmegyénk, Plébániánk és Iskolánk segítségét és támogatását a tábor megvalósításában!" - írta beszámolójában Pataki Attila Tivadar, hitoktató.