Hittanverseny a miskolci Szent Imre Iskolában

A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában november 23-án rendezték meg az intézményben már hagyományos hittan és idegennyelvi versenyt. Az Egri Főegyházmegyéből 18 iskola vett részt a vetélkedőkön.

"Iskolánkban nagy sikerrel került megrendezésre az Egyházmegyei hittan és idegennyelvi verseny, melynek témája az Érsek atya által meghirdetett jelmondat volt, „A szentmise a család erőforrása”. A két éves online időszak után nagy öröm volt újra találkozni, az idén 18 iskolából érkeztek hozzánk diákok. Igazgatónő köszöntő szavai, az énekkarosok fellépése után megkezdődött a jó hangulatú csapatverseny.

Az idegennyelvi versenyzők szövegértésből mérhették össze tudásukat. A gyerekek kiválóan felkészültek, mindegyik területen magas színvonalon teljesítettek. Jó volt látni, hogy a különböző településekről érkező gyerekek milyen gyorsan megtalálták egymással a közös hangot, Jézus szeretetéről tanúbizonyságot téve..

A verseny végén a gyermekeket és a kísérő pedagógusokat szeretetvendégségre hívtuk, ahol megkóstolhatták a szülők által készített süteményeket. Köszönjük szépen a felkészítő tanárok munkáját és a részvételt! Az elért eredményekhez mindenkinek szívből gratulálunk! A hittan versenyen kiemelkedő teljesítményt értek el az alábbi csapatok: I. hely: Szent László Katolikus Általános Iskola és AMI Encs II. hely: Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jópásztor Óvoda, AMI Eger III. hely: Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Miskolc IV. hely: Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda Miskolc A nyelvi versenyen kiemelkedtek a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola, a szerencsi Bolyai János az egri Szent Imre a sajóládi Fráter György és a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola diákjai. Gratulálunk minden versenyzőnek!"

(A híradást beküldte: dr.Kovácsné Nikházy Eleonóra)