Ifjúsági vezetők képzése

A Mustármag Ifjúsági Lelkivezető képzés novemberi alkalmán az egri Szent József Fiúkollégium biztosított számunkra otthont. A hétvége fő témája a megjelenés a médiában volt. Péntek este Karnok Ádámtól tanultunk posztert szerkeszteni különböző programokra. Az előadás után csapatunk kilátogatott a Dobó téri karácsonyi vásárba. Közös fényképek és egy igen jól eső forrócsokit követően visszatértünk a szállásunkra. A nap utolsó programja egy jó hangulatú csapatos filmkvíz volt. A szombati napot rorateval kezdtük a bazilikában. A szentmisét követően a bazilika Mikulása megajándékozta a vezetőképzős fiatalokat, amit innen is nagyon köszönünk!

ifi stúdióban

Egy gyors reggeli után ellátogattunk a Szent István Rádió és Televízió szerkesztőségébe, ahol az intézmény  vezetője, Bérczessy András fogadott minket, aki egy közös imádság után mesélt nekünk a rádió és tévé történetéről, működéséről és körbevezetett minket az épületben. Láthattuk, hogy hol készülnek a hangfelvételek, megtudhattuk, hogy egy pár perces műsor elkészítéséhez mennyi eszköz és milyen sok ember percíz munkája szükséges.

ifi tvben

Megnéztük a Szent István TV stúdióját is, ahol a képi felvételek és riportok készülnek. Egy kis szünet után Birincsik Mártonnal tanultunk közösségi médiás oldalakat szerkeszteni a plébániánknak. A rádiós látogatásunkat szintén közös imádsággal zártuk majd elköszöntünk a rádió dolgozóitól.

ifi Marcival

Ebéd után, a délután folyamán Vízi János atya tartott nekünk előadást az Egyház működéséről, feladatairól, az Egri Főegyházmegyéről és a Vatikánról. A hétvége zárásaként részt vettünk az Érseki Palota udvarán a második adventi gyertyagyújtáson, ahol a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai adtak műsort. Vízi János atya adventi útravalója után fellobbant a második láng is a koszorún. Ezen a hétvégén is rengeteg újat tanultunk és egy kicsit megint összébb kovácsolódott az ifjú vezetők közössége. Köszönjük szépen a tanításokat és az élményt.

Izgatottan várjuk a következő hónap képzését.

beküldött hír