Indul a visszaszámlálás

 

Az egész katolikus világ számára kiemelkedő esemény, Magyarországnak pedig különleges lehetőség, hogy jövőre - 1938 után másodjára - hazánk rendezheti a Krisztussal való találkozás világméretű ünnepét, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, vagyis a NEK-et. 2020. szeptember 13-tól minden földrészről érkeznek majd, hogy részt vegyenek a magyarországi rendezvénysorozaton. Napokon belül tehát pontosan egy év lesz hátra a NEK kezdetéig. Az eseményt a szervező Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a visszaszámlálás nyilvános megkezdésével ünnepli a Szent István-bazilika előtti téren.

A 2019. szeptember 13-án 15.30-kor kezdődő rendezvényen beszédet mond Michael August Blume apostoli nuncius, Erdő Péter bíboros, valamint Mohos Gábor püspök, a NEK Titkárság vezetője valamint százfős kórus és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes is fellép.

 Erdő Péter bíboros harangszó kíséretében indítja majd a visszaszámlálást pontban 16.00 órakor, ezt követően sajtótájékoztató keretében számolunk be a NEK 2020-as programjairól, amelyekre aznaptól lesz lehetőség regisztrálni.