IV. élő keresztút Ecséden a keresztény Magyarország megmaradásáért

Két évvel a pandémiát követően ismét élő keresztutat tartottak Ecséden a keresztény Magyarország megmaradásáért, a közös imádságot felajánlva.

Nagypénteken ismét megtarthattuk a hagyományos élő keresztutat, ezúttal már IV. alkalommal. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, s ennek nyomán szép számmal vehettünk részt a keresztúton, de többen érkeztek messzebbről is. Az élő keresztutat a keresztény Magyarország megmaradásáért ajánlottuk fel, mert ezekben a válságos időkben szükségesnek éreztük.

A közös imádságot Varga József plébániai kormányzó vezette,- köszönet érte, a kántoroknak szintúgy. De köszönet illeti az egyes állomásokon a történeti személyeket megformálókat, a ministránsokat, a keresztvivőket, a helyi karitász vezetőjét, a fotósunkat, a horti Rózsa Sándor Hagyományőrző Egyesület lovasait, a személyszállításban segítőket és természetesen minden résztvevőt a jelenlétéért. Külön köszönjük a Jézust megformáló Karsai Lászlónak, hogy alázattal, türelemmel és kitartással jó példát állított minden résztvevő elé. A nyilvános, az egész településen keresztül haladó élő keresztút igazi tanúságtétel volt - írta beszámolójában Csontos Péter.