Jótékonysági mérkőzés

Mezőkövesd Zsóry FC 2021. június 18-án, pénteken lépett pályára Tenken a helyi csapat ellen, barátságos mérkőzésen, mely jótékony célt szolgált.

Az ötletgazda  Lengyel Gyula erdőteleki plébános elmondta, hogy a magyar kormánytól millió Ft-ot kaptak támogatásként az 1985-ben Jézus Szíve tiszteltére szentelt tenki templom tetőszerkezetének felújítására és hangosítórendszer kiépítésére, ugyanis a templomban korábban nem volt hangosítás.

– A hangosítórendszer befejezéséhez szükséges összeg előteremtésén fáradoztunk, ekkor  merült fel bennem, hogy keressük meg a mezőkövesdi csapatot egy jótékonysági mérkőzéssel kapcsolatban. A kapcsolatfelvétel jó barátomnak, Székely Ferencnek köszönhetően valósult meg, akitől megkaptam Pintér Attila vezetőedző elérhetőségét – mondta dr. Lengyel Gyula, majd hozzátette, a mezőkövesdi szakember azonnal a nemes ügy mellé állt.
– Nagyon hálás vagyok Pintér Attilának és a Mezőkövesd Zsóry FC valamennyi tagjának, hogy első szóra eljöttek hozzánk. Óriási dolog ez a településünk lakóinak életében, hogy ekkora osztálykülönbség ellenére is vállalták a mérkőzést. Nagy örömet szereztek  mindannyiunknak, nagyszerű hangulat volt a találkozón – tette hozzá a plébános.
Dr. Lengyel Gyula kiemelte, hogy  a településen működik egy egyházi oktatási intézmény, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola.

– Az iskola tantestületének tagjai és diákjai is eljöttek a jótékonysági mérkőzésre, óriási, felejthetetlen élmény volt ez a számukra is – mondta a plébános, aki hozzátette 500 Ft-ért árulták a jegyeket és a mérkőzésre mintegy 220 szurkoló váltott belépőt.
A tenki csapatról elmondta, hogy a helyi klub két évvel ezelőtt alakult újjá és a Heves megyei III. osztályú bajnokság Nyugati csoportjában szerepel, ahol az előző idényben az 5. helyen végzett.
– Nagyon megtisztelő volt a megkeresés plébános úr részéről, természetes volt, hogy elfogadjuk a felkérést. Bárhol megjelenünk, ahol segíteni tudunk – hangsúlyozta Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője.

A remek hangulatú mérkőzésen 3-0-ás félidőt követően 14-0-ra győzött a vendég csapat. 

 

 forrás: mezokovesdzsory.hu