Különleges keresztet avattak a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Technikumban

1

Az iskola fennállásának 60., egyházi fenntartásba kerülésének 10. évfordulóját ünnepelte a 2021-2022-es tanévben a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Technikum. Az egész tanéven keresztül tartó programsorozat csúcspontja volt az a keresztavató 2022. június 9-én, amikor 25 évre lezárták azt a kereszt alakú időkapszulát, melyet Osztályok keresztjének neveztek el.
Az osztályfőnöki munkaközösség olyan ötletet keresett, aminek megvalósításában minden osztály részt vesz, ami szimbolikusan utal a kettős jubileum mindkét aspektusára, aminek kézzel fogható, maradandó eredménye van, és ez tükrözi az iskola szakmai profilját, ami kifejezi az iskola egységét és megmutatja az osztályok sokféleségét, és erősíti az iskola összetartozás-érzését.
Ennek keretében született meg egy olyan kereszt alakú időkapszula ötlete, melyben minden osztály elhelyezhetett egy számára fontos, vagy az osztályt jól tükröző tárgyat. A márciusi és áprilisi osztályfőnöki órákon minden osztály azon dolgozott, hogy a megfelelő módon hagyjon nyomot magából az utókornak. A különböző osztályok  különbözőképpen értelmezték a feladatot, és számtalan kreatív módját találták meg az alkotásnak, bízva abban, hogy a majdani bottyánosok megértik, milyen sokszínű világban éltek, milyen lelki gazdagság vette körül az iskola tanulóit és tanárait. Június 9-én, 4. órában került sor a kereszt megtöltésére és avatására. A cél az volt, hogy mindenki, aki az iskola falán elhelyezett keresztre néz, jó érzéssel emlékezzen erre a napra. A diákok meghívták az iskola minden dolgozóját, a portástól a gazdasági irodán át a karbantartókig, hogy együtt, egy közösségként éljék át ezt a felemelő pillanatot.
A műsor különlegessége az volt, hogy a kilencedikes évfolyam tehetségei táncoltak, zenéltek, konferáltak és videóztak, szép szimbólumaként annak, hogy az iskola legfiatalabb nemzedéke adja át a stafétát az utána jövőknek.
A keresztet Bíró Ferenc és Hevér Tibor tanár úr és az ötödéves gépészek alkották, a megvalósítás folyamatát az ötlet születésétől kezdve az utolsó lépésekig az osztályfőnöki munkaközösség vezérelte, élén Tomcsik Erika munkaközösség-vezetővel.
A kereszt azt a reményt fejezi ki, hogy 25 év múlva utódaink ugyanígy tisztelik majd hitünket a Gondviselésben, a szakmában, egymásban és a Bottyán mindenkor összetartó közösségében.

 

beküldött hír