Ministránstalálkozó Egerben

 

Egész napos program keretében találkoztak egymással az Egri Főegyházmegye ministránsai Ternyák Csaba érsek meghívására október 5-én, az egri bazilikában. A hagyományosan megrendezett esemény legfőbb témája idén, a misszió, a küldetés volt.

A találkozó ünnepi szentmiséjén az egri főpásztor meghívására Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mondott szentbeszédet. Ebben egyebek mellett úgy fogalmazott, a Szentírásból tudható hogy Jézus 12 apostolt, majd később 72 tanítványt választott maga mellé, akiket különböző feladatokkal bízott meg. Mint hangsúlyozta, kétezer éve Jézus azóta is hív az egyház közösségébe embereket, akiket valamilyen szolgálattal bíz meg. Isten számára pedig a ministránsok, papok, kántorok, püspökök emberi méltósága és értéke egyforma – mondta Kiss-Rigó László.

Közelebb kerültök Jézushoz lélekben, barátságban és fizikailag is. A hűségesen végzett szolgálat gyümölcse ez. Őszinte tanúságtételre, példamutatásra ad lehetőséget mindez – tette hozzá a főpásztor.

A szentmisét követően csoportkép készült a találkozó résztvevőiről, a délután folyamán pedig különböző helyszíneken, csoportfoglalkozásokon vettek részt a fiatalok, a papok, hitoktatók pedig Ternyák Csaba érsekkel és Kiss-Rigó László püspökkel találkoztak az Érseki Palota Látogatóközpontban.

 

A találkozó záró percei ismét a bazilika falai között zajlottak. A fiatalok kérdéseket tehettek fel Kiss-Rigó püspöknek, majd egy rövid szentségimádást követően Ternyák Csaba érsek záró áldásával ért véget az egri főegyházmegyei ministránsok találkozója.