Nagyböjti imaest a Líceumban

02

Zsúfolásig megtöltötték az egri Líceum kápolnáját a nagyböjti imaest résztvevői március 29-én. A rendezvény, csakúgy, mint Adventben is, a Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében valósult meg.

Nagy Krisztina, az Egyetemi Lelkészség tagja a Szent István Televízió kérdésére elmondta, hogy egy éve tagja a lelkészségnek, keddenként szoktak találkozni a Leányka úti kollégiumban. Az istenszeretet, a hitük az, ami összetartja a közösséget és továbblendíti a diákokat egy-egy nehezebb időszakon vagy vizsgaidőszakon. A lelki feltöltődés miatt fontosnak tartja az imaestet, ugyanakkor ez egy találkozási pont, ahol összejöhetnek hívő fiatalok.

06

A szentmise homíliájában Lóczi Tamás, az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa a velünk lévő, gondoskodó Istenről beszélt. Arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy egy igaz barát nem tagadja le a nehézségeket és nem veszi át a próbatételeket. „Ne félj, mert veled vagyok!” – Isten ígéretét az első lépésekkel próbálkozó kisgyermek hitével kell a szívünkben hordozni.

03

A kisgyermek bizonytalan léptei azonnal stabillá válnak, amint megpillantja az édesanyját. Isten jelenléte is ilyen számunkra, mindent megváltoztat az életünkben. A spirituális a helyesen végzett imára is tanította a fiatalokat. Isten nem fog megmenteni nehéz feladatinktól, kötelességeinktől, de megígérte, hogy velünk, mellettünk lesz egész életünkben. Olyan stabilitást ad, hogy mindegy, mi történik körülöttünk, utolérhet akár a gonoszság bennünket, az sem fog számítani. „Azt kívánom, hogy mindannyian eljussunk arra a szintre, hogy sebezhetetlenek legyünk a világ számára és teljesen Istené legyünk, aki azt ígérte, hogy ne félj, mert veled vagyok.”

01

Az szentmise zenei szolgálatát a Talentum ifjúsági ének- és zenekar látta el. Az est agapéval és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Pap Ildikó

kép: Szent István Televízió – Federics Róbert