Nagyböjti imaest az egri katolikus egyetemen

Két év után újra megrendezésre került az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen a Nagyböjti imaest.

Nagyböjti Imaest 2022.04.06. Hagyományokhoz híven immár sokadik alkalommal rendezte meg az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, egyetemi lelkészsége a nagyböjti imaestjét a Líceum Kápolnájában. Az hallgatókból álló, katolikus egyetemista csapat, már régóta készült a különleges, húsvét előtti szentmisére, melyet Drahos Dávid atya, az egyetem lelkésze celebrált.

Az idei esemény szépsége abban rejlett, hogy a pandémia időszakában mindentől megfosztott, két év kihagyás után, végre újra együtt tudtak lenni, imádkozni, énekelni és beszélgetni azok az ismerős arcok, akik már rég látták egymást. A szentmise keretein belül Dávid atya prédikációjában elhangzott, hogy milyen fontos, hogy a bűnbánat idejében magunkba tekintve rendezzük emberi kapcsolatainkat, szeressük, s bocsássunk meg testvéreinknek. ,, Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke." Kol 3,14 Kiemelte azt is, hogyha néha megállnánk, s kicsit jobban figyelnénk mindarra, ami körülvesz minket, Isten szavát, ajándékait, akkor az isteni gondviselést tapasztalhatnánk meg hétköznapjainkban. Sok dolgot kapunk mennyei Atyánktól, kinek szavára csak figyelnünk kell, s igent mondani, elfogadni gazdag ajándékait.

Zenei szolgálatot az Egri Jézus Szíve Plébánia Ifjúsági Ének és Zenekara teljesítette, akikkel együtt felüdülés volt mindannyiunknak énekelnie. A mise végén pedig egy nagy agapéra, közös teázásra volt minden résztvevő hivatalos, mely mellett egy bő óra beszélgetéssel, jó hangulatban el is telt az idő. Elmondhatjuk, hogy a két nehéz év, s kihagyás után egy közös ünnep volt számunkra a szerdai nap, s magunkba tekintve, bűneinket megbánva, igyekszünk tiszta szívvel megkezdeni a nagyhetet, s várni a feltámadás, a remény ünnepét, a Húsvétot - írta Nagy Krisztina, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatója.