Négy évtized a pedagógus pályán

„Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való " - írja Wass Albert.

Vargáné Forgács Anna küldetése négy évtizeden át a tanítás, majd 1997-től intézményünk vezetése volt. November 22-én a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola pedagógusai bensőséges hangulatú nyugdíjasbúcsúztatót szerveztek igazgató asszony számára. Az ünnepi műsort Hóber Hanna fuvola játékával kezdtük. Racsekné Csapó Csilla igazgató asszony köszöntötte a vendégeket, majd Megyesi Attila igazgatóhelyettes bemutatta a 40 év munkáját, eredményeit.

Minden osztály képviseletében egy-egy tanuló szívhez szóló verssel köszöntötte az ünnepeltet. Ezután Csiszár Enikő hegedült. A meghívott vendégek soraiban foglalt helyet a Hevesi Háziipari Szövetkezet vezetője és a Bükki Nemzeti Park munkatársa is. Néhány kedves szóval a szülők, az alapítvány és a diákönkormányzat mellett ők is elismerték igazgató asszony nevelő-oktató munkáját.

Folytatva a megkezdett hagyományt az emléktábla leleplezése következett, ahol Rózsáné Balog Katalin verssel köszöntötte nyugdíjas kollégánkat. Neve mostantól olvasható- iskolánk korábbi- elismert pedagógusainak sorában.

Vargáné Forgács Anna igazgató asszony beszédében a pályán töltött évekről, a tehetséggondozásról és a különböző szervezetekkel való együttműködésről is szót ejtett.

A régi emlékek újra feléledtek egy kis fényképes összefoglalónak köszönhetően.

Az iskola pedagógusai egy közös dallal zárták ünnepségünket.

„Ünnep dicső fénye, hű boldogító ének, kísérje az utad minden percben...”

Racsekné Csapó Csilla

igazgató