Pótfelvételi: közel 500 további felvételiző kezdheti meg tanulmányait az Eszterházyn

felv

Nyilvánosságra hozták a 2023. évi pótfelvételi ponthatárait. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képzéseire több mint 835-en jelentkeztek, közülük 469-en kezdhetik meg tanulmányaikat az intézményben.

Az idei általános felvételi eljárásban minden eddiginél többen, csaknem 2600-an nyertek felvételt az Egerben és Jászberényben működő ötkarú Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre. Szeptemberben azonban háromezernél is több elsőéves kezdheti meg tanulmányait az intézmény falai között a sikeres pótfelvételinek köszönhetően. Azok ugyanis, akik első körben nem kerültek be a megjelölt egyetemre vagy nem jelentkeztek februárban, augusztus 6-áig újra benyújthatták jelentkezésüket.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képzéseit a pótfelvételi során több mint 800-an jelölték meg, közülük 469-en nyertek felvételt, másfélszer annyian, mint tavaly augusztusban. A jelentkezők több mint 2/3-a a levelező tagozatot választotta. A legnépszerűbb képzési területnek ezúttal is a pedagógusképzés bizonyult, de népszerűek voltak az Informatikai Kar és a Természettudományi Kar által kínált lehetőségek is.


Szakirányú továbbképzésekre, pedagógus szakvizsga programokra még augusztus 31-ig fogad az intézmény jelentkezéseket.

forrás: uni-eszterhazy.hu