Pyrker-ösztöndíj a jövő tanárainak

pyrker ösztöndíj 

Havi 100.000 Ft-os összeggel Pyrker János Ösztöndíjat alapított a jövő tanárai számára a pedagógusképzésben országosan is jelentős szerepet vállaló Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kiemelt ösztöndíj programot a fenntartó Egri Főegyházmegye támogatásával biztosítja az intézmény a tanulmányok teljes idejére. Az érintett szakokra a pótfelvételi eljárás keretében, állami ösztöndíjas formában is lehet jelentkezni.

Az Egri Főegyházmegyéhez több, mint 50 köznevelési intézmény tartozik, így az Érsekség mintegy 20.000 gyermek oktatásáról-neveléséről gondoskodik. Az óvodákban, szakképző iskolákban és köznevelési intézményekben csaknem 2500 pedagógust alkalmaznak.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egyik kiemelt célja, hogy biztosítsa a megfelelő szakember-utánpótlást az egyházi intézmények számára, s ehhez nyújt motivációt az új egyetemi ösztöndíj program, melyet az egykori egri érsekről, Pyrker János Lászlóról neveztek el.

A Pyrker-ösztöndíj keretében a tanulmányok végéig járó, havi 100.000 Ft-os támogatásra azok a nappali tagozatos, óvodapedagógus, tanító, gyógypedagógus, vagy osztatlan tanárszakon tanuló, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok pályázhatnak, akik vállalják, hogy a végzést követő 2 hónapon belül az Egri Főegyházmegye által fenntartott köznevelési, vagy szakképzési intézményben helyezkednek el főállású foglalkoztatottként.

Az új támogatási programban preferált szakokra az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem állami ösztöndíjas formában, a pótfelvételin is elfogad jelentkezéseket, augusztus 5-ig.

 

forrás: EKKE sajtó