Regionális ifjúsági találkozó a Jászapáti és Jászberényi esperesi kerületek fiataljainak

Jászalsószentgyörgy adott helyet a jászsági ifjúsági találkozónak június 17-én.

"Köszönjük Tanár nő, hogy elhozott minket ide."- hangzott el az egyik hittanos fiatalom szájából, miután véget ért az első jászalsószentgyörgyön szervezett Ifjúsági Találkozó. Június 17.-én Jászalsószentgyörgyön került megrendezésre az esemény, ahová a szervezők és a helyi segítők sok szeretettel várták a jászságbeli hittanos fiatalokat. A találkozóra 77 fiatal érkezett 7 település iskoláiból. A találkozót hosszas készület előzte meg a helyi karitász, örök ifjak és egyházközségünk egyik kedves házaspárja nagy szeretettel készültek a gyerekeknek ebéddel, süteményekkel, szörppel. Településünk egyik kedves vállalkozójától üdítő felajánlás is érkezett. Szeretetteljes hangulatban telt a találkozó. A fiatalok nagyon jól érezték magukat.

A közösség, egység élménye mindannyiójuknak átható élményt nyújtott. A gyerekek várják a következő hasonló lehetőséget, hogy újra találkozhassanak a közelükben élő hittanos fiatalokkal. Kérdésünkre legtöbben azt felelték, hogy minden nagyon jó volt, de többen kiemelték külön a szentségimádást, az énekeket, a közös táncot, az össznépi fogócskát, a játékokat és a kiscsoportos beszélegetéseket is. Azt gondolom a hittanórákon való részvétel mellett nagy szükségük van a fiataloknak arra, hogy találkozzanak más településeken élő, másik iskolába járó hittanos fiatalokkal.

A közösség ereje nagy hatást gyakorol értékrendünk kialakulására. Fontos hasonló eseményeket, lehetőségeket teremteni a fiataloknak. A hitben való növekedésükhöz hozzájárul minden Istennel való közös élmény, tapasztalás. Megköszönöm Soós Tamás plébános úr támogatását és aktív részvételét. A hitoktatók munkáját, hogy a gyermekeket buzdították és megszervezték utazásukat a találkozóra és hogy mindenben segítségünkre voltak!

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki csak egy kicsit is hozzátett, ahhoz hogy így együtt legyünk ezen a napon! - írta képes beszámolójában Patakiné Balázs Cintia és Pataki Attila Tivadar.