Regionális Ifjúsági Találkozó Tenken

2024. június 05-én a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola adott otthont a soron következő Regionális Ifjúsági Találkozónak.

"Nagy izgalommal készültünk az eseményre, melyre Boconádról, Füzesabonyból, Hevesről, Kálból és Pélyről érkeztek vendégek, így saját tanulóinkkal együtt 6 csoport tölthetett együtt egy élménydús délelőttöt. A nap folyamán 9 órától a tenki templomban Dr. Lengyel Gyula és Papler Pál atya közösen mutatott be szentmisét, melyen többek közt a találkozó sikerességért, gyümölcsöző folytatásáért imádkoztunk. A szentmise után egy kis tízórai szünet következett finom brióssal és teával, majd a tanulókat négy csoportra osztottuk.

 

 

A csoportok 4 állomáson próbálhatták ki kreativitásukat, tudásukat: gyöngyfűzés, papírliliom hajtogatás, QR-kódos kincskeresés, ének- és tánctanulás, és az iskola kápolnájában liturgikus eszközökkel való ismerkedés várta őket. A délelőtt ebéddel zárult. A vidám arcokat látva úgy gondoljuk, hogy mind a tanulók, mind kísérőtanáraik jól érezték magukat" - olvasható Kisné Menyhárt Adél hitoktató képes beszámolójában.