Szobrot kapott a Jó Pásztor

Az Egri Főegyházmegye intézményeinek karácsonyi rendezvényén a munkatársak műsora után Ficzek László általános helynök köszöntötte a jelenlévőket. Mint elmondta, az ünnepség keretében fogja Ternyák Csaba egri érsek megáldani azt a két szobrot, mely a palotaépület középső, illetve hátsó kertjében kapott helyet,  Kovács Jenő Jó Pásztor szobra és Marco Casagrende torzóként rekonstruált alkotásai.

IMG_1020

A főpásztor rámutatott: a Jó Pásztor szobra emlékeztet bennünket azokra a pásztorokra, akik a Megváltót születése után meglátogatták, s akik megérezték, hogy a kisgyermek az a Jó Pásztor, aki a mennyei atya országába akar terelni bennünket. Nap mint nap megtapasztaljuk ezt és hálával telik meg a szívünk, amikor érezzük Isten szeretetét mások szeretetében is. Engedjük, hogy terelje és irányítsa életünket.

08

A hátsó kertben a Hit, Remény, Szeretet hármas allegóriájának szobortöredékei kaptak helyet. Marco Casagrande alkotásai évtizedekkel ezelőtt kerültek le a székesegyház homlokzatáról, mert olyan rossz állapotban voltak.

 

Bérczessy András

kép: Szent István Televízió - Federics Róbert