Találkozások a Szentatyával

Az Egri Főegyházmegye papjai, közösségei és hívei szép számmal vettek részt Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásán. Ezen pillanatokból gyűjtöttünk egy csokorra valót.

Várjuk a beszámolókat, melyekkel folyamatosan frissítjük az összeállítást!

2023. április 28-án nem sokkal 10 óra előtt ért földet a Ferenc pápát Budapestre hozó gép. A repülőt vatikáni és magyar zászlókkal díszítették. A Szentatyát mezőkövesdi fiatalok fogadták, sóval és kenyérrel.

érkezés sóval mkövesdi

A protokolláris programok során  Novák Katalin a többi között egy gyermekművészeti albumot adott Ferenc pápának, ez magyar gyerekek, fiatalok bibliai témájú alkotásaiból készült, kifejezetten a Szentatya számára. A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány médiatámogatója a Szent István Rádió, ezért köszönetet is mondanak a szerkesztőségnek és Farkas Erzsébet szerkesztő-műsorvezetőnek.

IMG_5563IMG_5562

A Szent István-bazilikában püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozott Ferenc pápa. Az Egri Főegyházmegye főpásztora és papsága is részt vett a közös eseményen.

IMG_2419

IMG_2416

IMG_2414

Az Egri Főegyházmegyei Karitász munkatársai is jelen voltak a Rózsák terén, s fogadták a Szentatyát.

pápa rózsák tere KAritász

A Szent Erzsébet-templomban a szendrőládi romák énekeltek a pápának.

szendrőládi

Az Arénában több mint 11 ezer fiatallal találkozott a pápa, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 3. évfolyamos, közösségszervezés szakos hallgatója, Nagy Krisztina tehetett tanúságot és köszönthette az egyetemista korosztály képviseletében Ferenc pápát.

pápa ekke fiatal

Kossuth téri szentmisén az Egri Főegyházmegye főpásztora, Ternyák Csaba egri érsek koncelebrált, s jelen voltak a főegyházmegye papjai, papnövendékei, az egyházmegyében működő szerzetesek s nagy számban közösségei, hívei.

főpásztor kispapokkal

kossuthtéri

novák lali

kossouthtérimise

 

Érsek úr pápai

A több mint 300 fős énekkarban az Egri Érseki Fiúkórus öt tagja énekelt.

IMG_5561

Bérczessy András

kép: FB, EWTN, MTVA, Magyar Kurir