20 évvel ezelőtt indult a turisztikai ágazati képzés az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégiumban.
Rozmán Éva igazgatónő elmondta, ez egy két tanítási nyelvű képzés, az itt végző diákok szállodavezetőként vagy turisztikai irodák vezetőjeként helyezkednek el. 2020-ban történt egy szakképzési törvényváltozás, amely a turisztika ágazatot összevonta a vendéglátással. Az a gondolat vezérelte ezt, hogy azok a diákok, akik a turisztika területén tanulnak, minden szegmensét ismerjék meg a turisztikának, és legyenek tisztában azzal, hogy vendéglátás nélkül nincs turisztika.
Így a 10. évfolyam végén az itt tanuló diákoknak egy ágazati alapvizsgát kell tenniük, amely elméleti tudás számonkéréséből, egy portfólió bemutatásából és meghatározott ételek elkészítéséből áll. Az ehhez nélkülözhetetlen tankonyha iskolán belüli kiépítése valósult meg az intézményfenntartó, Egri Főegyházmegye 47 millió forint összegű támogatásából.
Megújult a villamoshálózat, konyhaszekrényekkel és különféle háztartási eszközökkel, gépekkel szerelték fel a tantermet, melyben a diákok a tanév kezdetétől gyakorolják a szükséges ismereteket.
A tankonyhát Czibere Zsolt iskolalelkész áldotta meg.
Pap Ildikó
kép: Szent István Televízió - Vozáry Róbert
HÉ | KE | SZE | CSÜ | PÉ | SZO | VA |
---|---|---|---|---|---|---|
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |