Tartós szeretet

Több tízezer rászorulónak segít a Karitász húsvét előtt

 

Közel 140 tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet adománygyűjtő akció során, amelyből több mint 17 ezer csomagot állítottak össze a Karitász önkéntesei országszerte. A csomagok átadása már zajlik a karitászcsoportoknál.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által évről évre meghirdetett nagyböjti élelmiszergyűjtést idén március 12. és 19. között rendezték meg hazánk templomaiban. A gyűjtés hetében a templomok mellett a Karitász 16 egyházmegyei központjában, és több gyűjtőponton is fogadták a felajánlásokat.

A beérkezett adományokból a Karitász csoportok készítettek egységcsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a látóköreikben lévő rászoruló családok, idősek, hátrányos helyzetűek, egyedülállók számára. Az idei nagyböjti akció során a 140000 kg élelmiszerből országosan több mint 17 ezer család részesül még az ünnep előtt.

Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándék kártyákat is készítettek mellé az önkéntesek.

 

Katolikus Karitász