Újra lesz Egyházmegyei Ministráns Találkozó Egerben

Dr. Ternyák Csaba egri érsek, 2019. október 5-én, immár tizenkettedik alkalommal hívja és várja az Egri Főegyházmegye ministránsait az Egri Bazilikába, az Egyházmegyei Ministráns Találkozóra.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülünk. Az utolsó előkészületi évnek kettős célja van: az evangelizáció és a közösségeink megerősödése az Eucharisztia által. A találkozó mottóját ennek fényében választottuk. A feltámadott Jézus Krisztus a missziós parancsban küldi a tanítványokat: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.” (Mk 16,15).

A találkozó meghívott vendége Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök.

A Főpásztor szeretettel várja a ministránsokat, a paptestvéreket és a hitoktatókat, hogy együtt ünnepeljünk, imádkozzunk, találkozzunk és ismerjük meg egymást.

Szabó József spirituális

Jelentkezési lap letölthető erre a linkre kattintva: 2019ministrans_talalkozo_jelentkezesi_lap

A találkozó programja:

08.15 Regisztráció (A fiúknak a Szemináriumban, a lányoknak a Szent József Kollégium udvarán - A plébániák együtt maradnak!)

09.15 Gyülekező az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont udvarán. (Itt kell felvenni a ministráns ruhát. - Esős időben öltözés a bazilikában!)

09.30 Nagybevonulás a bazilikába

10.00 SZENTMISE

Közös fotó készítése a bazilika lépcsőjén

Közvetlenül a fénykép elkészítése után: flashmob

CSOPORTOK MEGALAKÍTÁSA a bazilika előtti téren. Csoportzászlók alatti felsorakozás. (Színek szerint zászlókkal)

EBÉD a Szent József Kollégium ebédlőjében, udvarán és a pincéjében

12.30-14.00 CSOPORTOS FOGLALKOZÁSOK (2x40 perc + szünet)

13.30. Papok és hitoktatók találkozása Ternyák Csaba érsek atyával és Dr. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspökkel az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban

14.00 Indulás a Bazilikába

14.15. Találkozó Dr. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspökkel, ahol a ministránsok kérdezhetnek a püspök atyától, utána rövid szentségimádás, végül az érsek főpásztor áldása

15.00 órakor véget ér a találkozó, hazautazás