Szent György-hét Fegyverneken

A fegyverneki Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda az idei a tanévben védőszentet választott Szent György személyében. Szent György Hét néven, egy hetes programsorozattal, hagyományteremtő céllal ünnepelték védőszentjüket.

 

A hét első napján a templomban ünnepélyes igeliturgiát követően került sor első osztályosaink fogadalomtételére, ahol az iskolai nyakkendő mellé a diákok a Szent Györgyöt ábrázoló kitűzőt is. Kedden - a búzaszentelés ünnepén - az iskola tanulóinak és szüleinek részvételével, az egész város lakosságát meghívták a mezőgazdasági gépek felvonulásával egybekötött búzaszentelésre, melyet Bordás Péter plébános, valamint Palotai Ádám káplán szolgálata kísért.

A szerdán Szent György-viadal néven egy vándorkupáért folyt a küzdelem a térség katolikus iskoláinak diákjaival közösen. A helyi iskola mellett Kenderes, Nagykörű valamint Törökszentmiklós iskolái küzdöttek váltóversenyen, egy jó hangulatú közös délutánt együtt töltve. A hetet a Szent György Gála eseménye zárta, ahol osztályonként bemutatókkal készültek, többen Szent György legendáinak feldolgozásával. Itt került sor az előzetesen - szintén térségi katolikus iskolák számára meghirdetett - rajzverseny eredményhirdetésére, ahol négy korcsoportban Nagykörű, Kenderes, Törökszentmiklós, Tiszafüred és Fegyvernek diákjai is jeleskedtek.

A gála nagy sikert aratott, 250 érdeklődő szülő előtt mutathatták be a diákok előadásaikat, melyeken minden tanuló szerepelt, a különböző produkciók pedig nagy sikert arattak. Elkészült Szent György ablakfestménye is, melyet az iskola egyik ablakába szánnak - tudtuk meg Hornyákné Szabó Bernadett intézményvetetőtől.