Vízkereszt Egerben

A mai nap különleges módon arra irányítja figyelmünket, hogy Jézus nem egyszerűen a szent földre született és nem csak a zsidó nép megváltója, hanem hogy az ő küldetése az egész emberiséghez szól. Mondta szentbeszédében vízkereszt ünnepén Ternyák Csaba érsek az egri bazilikában. A nagy számban megjelent diákság előtt bemutatott szentmisében a főpásztor kiemelte: azt hogy Jézus üzenete a mai napig friss és örök érvényű, az is jelzi, hogy itt vagytok és megtöltöttétek a templomot.

Nem elég, hogy Isten keres bennünket, nekünk is keresnünk kell Őt. A napkeleti bölcseknek szükségük volt a csillagra, amely vezette őket, korunk fiataljainak is kell iránymutató, ezek lehetnek a szülők, a papok, tanárok és a társak.

A Szentírásban olvasható: a napkelti bölcsek a csillagot látva nagyon megörültek. Ez legyen a mai napnak a legfőbb üzenete számotokra. Örüljetek meg ti is a csillagotoknak, amely elvezet benneteket Jézus Krisztushoz - mondta beszéde végén Ternyák Csaba egri érsek, akit 1993-ban ezen a napon szentelt püspökké Szent II. János Pál pápa.