Zánkán táboroztak a tenki Szent Imrések

A tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói első alkalommal vettek részt ottalvós Erzsébet táborban, ezért nagy izgalommal készültünk valamennyien. Július 4-én különvonattal indultunk Zánkára, a nagy meleget viszonylag jól viseltük, s az 5 órás út után jó érzés volt megpillantani a „tesókat”, a fiatal segítőket, akik szeretettel fogadtak bennünket. A regisztráció után megtudtuk, hogy a lila altábor lesz a „mi otthonunk”. Átvettük az ajándékokat (póló, sapka, kulacs, hátizsák), elfoglaltuk a szobát, s készültünk a nyitó ünnepségre. A tér megtelt gyerekekkel, akik az indulójukat bemutatták, majd zenés-táncos program következett.

Az első napon kissé felhős, esős napra ébredtünk, ezért különböző kézműves foglalkozásokba kapcsolódtunk be. Délutánunkat a Haditechnikai parkban indítottuk, ahol repülőgép, helikopter, lokátor és rakétavető is megtalálható. Egy foglalkozás keretében tanulóink egy része hasznos tanácsokat kapott azért, hogy a természetben egyedül is boldogulni tudjon. A tűzgyújtás, vízszerzés, menedékkészítés fortélyaival is megismerkedtünk. Fiúk, lányok egyaránt örömmel tették próbára ügyességüket a konzol játékokkal.

Este a Children of Distance együttes népszerű dalaira táncolhattunk.

Az esős nap után végre napsütésre ébredtünk, így ezt kihasználva két csoportban sárkányhajóztunk, strandoltunk, vízi aerobicoztunk, a kendo bemutatón pedig betekintést nyerhettünk a keleti harcművészetbe. Az ebédet követően egy igazi csapatépítő foglalkozáson vettünk részt, ahol a diákok őszintén beszélgethettek belső tulajdonságaikról. Két tanulónk a tábori olimpián fekvőtámasz, illetve kötélhajtásban érmet szerzett. Egy fiú csapattal beneveztünk a strandfoci bajnokságba.

A szerdai nap a Hősök napja volt, a strandon szervezett programokon vettünk részt. Megismertük a rendőrség, honvédség, tűzoltók, vegyvédelmi szakemberek, terrorelhárítók, katasztrófavédelem, érdekes munkáját, lehetőségünk volt különböző eszközök kipróbálására is. Este egy őszinte beszélgetést hallgathattunk meg, ahol kérdéseinkre válaszolt egy katolikus atya, baptista lelkész, valamint egy evangélikus lelkész házaspár.

Az utolsó napon sétahajóztunk, a déli part szépsége is felsejlett előttünk. Sok gyermeknek ez volt az első hajóútja. A délután egy részét a Fővárosi Nagycirkusz sátrában töltöttük, megtanultunk tányért pörgetni, valamint kipróbálhattuk milyen érzés fölemelkedni a kupolába egy karikán ülve. Este 3000 diák együtt ünnepelt és zárta az Erzsébet tábort. A „tesók” a látványról is gondoskodtak, fénytáncot adtak elő, majd következett a meglepetés tűzijáték.

Nagyon jól éreztük magunkat, kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva térhettünk haza. Szeretnénk köszönetet mondani annak a családnak, aki csomagjainkat a táborba és vissza is szállította, hálásak vagyunk mindenkinek, akik lehetővé tették, hogy egy szép hetet tölthettünk el a „magyar tenger” partján!

Táboroztató pedagógusok