CSOPORT LEADÁSA/ÁTVÉTELE/ÖSSZEVONÁSA - ÓRARENDI VÁLTOZÁSOK

  • Leadhatok-e év közben Hit és erkölcs csoportot, ha nem boldogulok velük?

Ha van, aki át tudja venni, akkor igen, amennyiben az illetékes Plébános atya is jóváhagyja. Egyéb esetekben erre év végén van csak lehetőség.

  • Átadnék egy csoportot másik hitoktatónak, mi a teendő?

A Plébános atyával és a másik érintett hitoktatóval történt egyeztetést követően, de még a váltás megtörténte előtt kérjük, hogy írásban (A Plébános atya aláírásával és pecsétjével ellátva) jelezzétek nekünk a változást: pontosan melyik óra kitől, kihez és mikortól kerül átadásra. A hittanóra átadása magában foglalja, hogy az átadó hitoktató a tanmenetét és (szükség esetén) egy hittankönyvet az átvevő hitoktató rendelkezésére bocsát. Fontos tudni, hogy a már rögzített órák nem lesznek láthatóak az átvevő hitoktató számára, azok annál maradnak, aki rögzítette őket!

 

  • Átadtam a csoportomat másik hitoktatónak, de tőlem nem tűntek el, ez miért van?

„Naptár” nézetben (ez az a nézet, ami a Bellarmin bekapcsolásakor látható), azok az órák vannak előre jelezve, ami az órarendben rögzítésre kerültek, csak akkor tűnnek el, ha az órarendet módosítja a hitoktató órarendjét (Lásd: Változott az órarendem, mi a teendő?). Ez nem kötelező, figyelmen kívül is lehet hagyni ezt az órát.

„Lista” nézetben (A „Naptár”-tól balra) az összes csoport naplója szerepel, amit abban az évben megnyitott egy adott hitoktató, innét nem fognak eltűnni az átadott órák, viszont jelezve van, hogy kihez mikor kerültek és a rendszer nem enged az átadást követő napra rögzíteni órát ahhoz a csoporthoz.

 

  • Átvettem egy csoportot másik hitoktatótól, de nálam mégsem látszik, ez miért van?

Amennyiben az Iroda értesült az átvételről és áttette a csoportot a Bellarminban, úgy az a „Haladási napló”- „Lista”nézetében jelenik meg. A Bellarmin alapértelmezett belépő oldala a „Naptár” nézet, abban csak akkor fog tudni megjelenni az új óra, ha az átvételt követően a hitoktató módosítja az órarendjét (Lásd: Változott az órarendem, mi a teendő?) , ugyanis a „Naptár” nézet az órarendbe rögzített órákat tudja csak felkínálni. Fontos tudni, hogy a korábbi hitoktató által rögzített órák nem lesznek láthatóak az átvevő hitoktató számára, azok annál maradnak, aki rögzítette őket! Kérjük, hogy a tanmenetet egyeztesse mindenki a korábbi hitoktatóval, amennyiben ez lehetséges!

 

Átadnám a csoportomat egy másik hitoktatónak, aki összevonná azt egy már meglevő sajátjával, ilyenkor mi a teendő? (Ugyanez a teendő, ha valaki saját két csoportot von össze év közben!)

Az átadást megelőzően ugyanaz, mint feljebb (Lásd: Átadnék egy csoportot másik hitoktatónak, mi a teendő?). Utána viszont mivel nem lehet már adatszolgáltatás után csoport összevonást kezdeményezni a Bellarminban az eljárásrend a következő: az átadó hitoktatótól a csoport nem kerül át az átvevőhöz, csak ezt az órát a hitoktató nem vezeti tovább. Az utolsó megtartott hittanóra megjegyzésébe beleírja, hogy a hittanóra „összevonásra került xy csoporttal ettől a naptól”. Ha az órarendet módosítja ezt követően az átadó hitoktató, akkor a „Naptár” nézet nem fogja felhozni ezt az órát, a „Lista” nézetből viszont eltűnni nem fog. Mivel az óra technikailag nem kerül át a másik hitoktatóhoz, ezért kérjük az átadó hitoktatót, hogy ne rögzítsen már órát az átadás után véletlenül se a csoportnak!

Az átvevő hitoktatónak az lenne a feladata, hogy az első közösen tartott órához felviszi az új tanulók nevét (Lásd: Mi a teendő az év közben érkező/távozó tanulókkal? ) és úgy vezeti az órát tovább.

 

  • Változott az órarendem, mi a teendő?

A „Naptár” (alapértelmezett kezdő nézettől) jobbra az „Órarend” fülre kell váltani, majd az „Órarend másolása” gombra kattintva egy szerkeszthető órarendet kapunk. Itt lehet módosítani az órarendet, anélkül, hogy újra kellene írni az egészet.