TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00010 - Miskolc, Weöres Sándor Tagóvoda

TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00010 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PÁLYÁZAT

A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Weöres Sándor Tagóvodájának fejlesztése!

A hamarosan induló projekt célja az Egri Főegyházmegye által üzemeltetett, miskolci Weöres Sándor Katolikus Óvoda felújítása, fejlesztése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 100 millió forint.

Az óvodai épület tulajdonosa Miskolc Megyei Jogú Városa, az intézmény fenntartója az Egri Főegyházmegye. Az óvoda 1961- ben épült, földszintes magastetős épület, három csoportszobával és egy tornaszobával kialakítva, mely az eltelt időszak alatt minimális mértékben csak felújításra. Az épületgépészeti és épületvillamossági rendszerek, közműbekötések elavultak, a mindennapi működésben jelentkező hibákat a korszerűtlen rendszerek okozzák. Három csoportszobával rendelkező óvoda két nem akadálymentes személybejárattal rendelkezik. A tornaszoba csak csoportszobán keresztül megközelíthető, az intézményben jelenleg nincs akadálymentes mosdó, öltöző. Az egyik csoportszobához tartozó fürdő kialakítása szinte a megépítéssel azonos, a másik két csoportszobához tartózó fürdők 16 éve fel lettek ugyan újítva, de a mai elvárásoknak már ezek sem felelnek meg. Az épületben nem található logopédiai szoba. Az intézménynek helyet adó épület falai nincsenek szigetelve, nyílászárói elöregedtek, korszerűtlenek, akárcsak a fűtésrendszer, fenntartása gazdaságtalan, költséges.

A hamarosan megkezdődő beruházás során a külső falazat 10 cm vastag szigetelést kap, az elöregedett ablakok-ajtók modern, műanyag szerkezetű nyílászárókra lesznek cserélve. A két személybejárat akadálymentesítése rámpával kerül kialakításra, a jelenleg csak csoportszobán át megközelíthető tornaszoba a folyosóról válaszfal átalakításokkal lesz elérhető, az itt található gyerekmosdó és öltöző felújításra kerül. A jelenlegi tornaszobához kialakított fürdő elbontásra kerül, a padlásfeljáró alatti kis wc-mosdó lesz használható. A korábban előkészítő, jelenleg öltözőként is funkcionáló helyiségben lesz kialakítva a logopédiai szoba. Akadálymentes mosdó és öltöző kerül kialakításra, a személyzeti öltözőben egy új mosdó lesz beépítve. Megtörténik az épület víz-szennyvíz, gáz, villamos és fűtésrendszer hálózat felújítása, modernizálása is. A pályázat keretén belül a szaktantermek felszereltségi hiányosságai pótlásra kerülnek, illetve megtörténik a kapacitásbővítéshez igazodó eszközbeszerzés is.

A projekt célja az egészséges, biztonságos és motiváló környezet kialakítása a gyermekek számára, a beruházás hozzájárul a kisgyermekesek munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és az óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

Kedvezményezett: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

Projekt címe: Miskolc, Weöres Sándor Tagóvoda infrastrukturális fejlesztése

Támogatás összege: 100,00 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2019.01.31.

Projekt azonosító száma: TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00010