Fájdalmas Anya Búcsú Egerben

Az Egri Fájdalmas Anya Búcsú 2016. szeptember 16-17-18-án (péntek, szombat, vasárnap) lesz! Az idei búcsú a Szent év természeténél fogva, az irgalmasság erényének elmélyítése tükrében történik.

 

Több száz éves hagyományokon alapszik az egri Servita búcsú, amely szeptember 16-án, pénteken 17 órakor a Keresztút imádkozásával kezdődik. 18 órától a szenvedélybetegekért és a lelki válsággal küzdőkért mond szentmisét Szabó József, az Egri Érseki Szeminárium spirituálisa, aki 19 órától, „Az intimitás hiánya - függőségek  ” címmel tart előadást, a Bartakovics Béla Közösségi Házban!

Másnap 17-én, délután 17.00 órakor kerül sor a Fájdalmas rózsafüzér elimádkozására, majd este 18.00 órakor, szabadtéri Szentmise a családokért, melyet Dr. Berkes László pápai prelátus, mezőkövesdi plébános úr tart.

19.00 - Előadás: Irgalmasság a családban     (Dr. Berkes László)

20.00–tól  éjfélig, az egri plébániák tartják a szentségimádási óráikat.  

18-án vasárnap reggel, 8 órakor Szabó József Béla, főzenei igazgató, teológiai tanár vezetésével a zsolozsma reggeli dicséret imádkozzuk közösen, majd  08.30 Szentmise idősekért, betegekért (Szabó József Béla) A 11.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisét és körmenetet, Bosák Nándor,  a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott püspöke tartja, melyre a plébániai közösségeken túl a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének és a határon túli társszervezeteinek küldötteit is szeretettel várjuk.   A híveket, a Szentmise ill. körmenet után a helyszínen szerény agapéval (pogácsa, ásványvíz) várjuk.

Ünnepünket a 15.00 Lorettói litánia, kegytárgyak megáldása, zarándokok elbocsátása zárja.